Invitation to Health

Diëtetiek

Wat kun je verwachten?

Om mij heen hoor ik nog veel dat het woord “diëtist” geassocieerd wordt of verbonden is met “afvallen” of “diëten”, maar gelukkig kan een diëtist veel meer dan dat. Ik richt mij op het begeleiden naar een gezondere, gelukkigere en vooral bewustere levensstijl.

We gaan aan de slag met het fysieke lichaam. Je voedt je lichaam met eten en drinken en je verzorgt het door ernaar te luisteren. Je lichaam geeft namelijk voortdurend signalen af. Toch zijn we best geneigd om deze signalen te negeren of over te slaan en wellicht worden sommige signalen niet eens opgemerkt.

Daarnaast gaan we aan de slag met het mentale niveau: je gedachten, ideeën, overtuigingen en vraagstukken. Zodra je bewustwording creëert over jouw gewoontes, patronen en geloofsovertuigingen (in dit geval met betrekking tot voeding), ben je in staat deze te veranderen.

Ook speelt het emotionele niveau een rol bij het creëren van een gezonde levensstijl. Dit niveau bestaat namelijk uit al jouw onzichtbare en zichtbare emoties. Gedrag wordt hierdoor bepaald, gevoelens en gedachten worden gevormd en je lichaamshouding wordt erdoor beïnvloed. Door hiernaar te kijken, kun je inzicht krijgen in (voeding)keuzes.

Dan hebben we het energetische niveau, deze regelt jouw energiehuishouding. We kijken naar slaap en activiteit maar ook naar stress en spanning.

Tenslotte, het spirituele niveau. Intuïtie kan je enorm helpen om je hart te volgen en de keuzes te maken die bij jou passen.

Ik kijk naar het hele plaatje. Een voedingsprobleem is vaak niet een op zichzelf staand probleem. Ik ga graag samen met jou op zoek naar de oorzaken en oplossingen.

Tarieven

Invitation to Health hanteert de volgende tarieven:

Intakegesprek – 60 minuten – €75,-
Vervolgconsult per half uur – 30 minuten – €37,50-
Vervolgconsult per kwartier – 15 minuten – €18,75
Individueel dieetvoorschrift per kwartier – 15 minuten – €18,75
Het eindbedrag van een individueel dieetvoorschrift verschilt. Dit ligt aan de hoeveelheid tijd die voor het ontwikkelen van het behandelplan nodig is. 

Vergoedingen
Ben je verzekerd? De vergoeding voor de diëtist is jaarlijks voor 3 uur opgenomen in de basisverzekering. Houd hierbij rekening met het eigen risico van jouw zorgverzekering. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kun je tot wel 7 uur vergoeding krijgen voor de diëtist. Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering gaan niet ten kosten van het eigen risico! 

Wanneer je niet (meer) in aanmerking komt voor vergoeding vanwege het overschrijden van het verzekerd aantal minuten, zul je de consulten zelf moeten betalen. 

No show 
Mocht je de afspraak willen annuleren of verzetten dan kan dit altijd kosteloos tot 24 uur van tevoren. Voor afspraken die niet tijdig geannuleerd worden, wordt het tarief voor het consult in rekening gebracht. 

Plan nu je intakegesprek

Ontdek meer invitations:

Invitation to Health

Coaching