Invitation to Health

Over mij

Waarom ik dit doe?

Iedereen heeft unieke kwaliteiten. Hierdoor raak ik iedere keer weer gefascineerd. Wanneer je leert dit als uitgangspunt te nemen, haal je het beste naar boven vanuit jezelf. Dit maakt dat je volledig in je kracht komt te staan.

Het verzamelen van informatie geeft mij energie (woorden, boeken, citaten). Een andere energiebrenger is reizen, omdat iedere nieuwe plek inzichten te bieden heeft. De wereld en mensen zijn boeiend voor mij. Dit omdat het oneindig divers is, en om de complexiteit te herkennen, en weer terug te brengen naar eenvoud.

Uitdagingen kunnen als problemen worden ervaren. Het geeft mij juist energie om samen naar mogelijke oplossingen te kijken. Gezondheid zie ik als een puzzel. Wat is er allemaal wel aanwezig, en wat kunnen we nog aanvullen?

Iedere dag geeft weer nieuwe mogelijkheden om doelen te verwezenlijken. Wanneer ik mogelijkheden zie, is dat een impuls voor mij. Dan ga ik zelf of samen met de ander de uitdaging aan.

HOE IK HIER GEKOMEN BEN

Wanneer ik terug kijk naar vroeger, zie ik dat coaching mij handvatten heeft gegeven die ik nodig had. Het nodigde mij uit tot zelfonderzoek, waarna ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Ik ben van mening dat iedereen de uitnodiging tot zelfonderzoek goed kan gebruiken in dit leven. Door de juiste vragen te stellen, kan er een hoop in beweging komen en ontstaat er ruimte.

Verder ben ik een fanatieke krachtsporter en weet ik hoe belangrijk het is om voeding en sport op de juiste manier te combineren. Als je alles uit jezelf kunt halen op beide gebieden, ontstaan er ontzettend veel gezondheidsvoordelen.  

GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE

Sinds september 2022 neem ik als een van de professionals deel aan de GLI BeweegKuur in Medisch Centrum Hoog Lede en bij Jip Regtop Fysiotherapie.

De GLI BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie voor mensen met overgewicht die aan de slag willen met een gezondere leefstijl. 

Gedurende twee jaar ga je individueel en in groepsverband aan de slag met een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist.

Het idee is dat men zich fitter gaat voelen en gezonder gaat leven door meer te bewegen en anders te eten. Deelnemers van de GLI Beweegkuur merken dat ze hierdoor makkelijker bewegen en meer energie hebben. Je traint met elkaar en gezamelijk werken we aan een gezondere leefstijl. Doordat je 24 maanden onder begeleiding bent van drie professionals zal je beter in staat zijn de leefstijl aanpassingen vol te houden.